Wat deelnemers zeggen over THEATrAAL

 

In het begin had ik erg veel schrik. Wat kan ik verwachten? Wat gaan we doen? Wat kan ik bereiken? Allemaal vragen die ervoor in mijn hoofd ronddwaalden. Tijdens deze lessenreeks leer je Frans op een andere manier kennen. Je leert nieuwe mensen kennen, je dompelt je onder in een Frans bad. Mijn doel was durven, loskomen van onzekerheden en gewoon doen. Ik kan met enige trots zeggen dat me dat ook is gelukt en daar ben ik deze cursus en Bieke heel erg dankbaar om. Super ervaring. Als jij iemand bent net zoals ik onzeker over je Frans en ook wat bang om hier aan te beginnen kan ik je als enige goede raad geven, schrijf je in!

Deelnemer Drama en français (voor jongeren)

 

 

Wat heb ik genoten van de drama-ontdekkingstocht! Op een luchtige manier nam je ons mee in de wereld van stem, expressie, rollen, improvisatie, inleving, … Je enthousiasme en creativiteit maakten van elke les een nieuwe, interessante beleving. Het is een speeltoneel waar je mag uitproberen en waar niets moet. Dankjewel voor de fijne dinsdagochtenden! 

Els, deelnemer Drama-ontdekkingstocht

 

 

Leuke en afwisselende les! Bieke zorgt ervoor dat iedereen zich snel veilig voelt in de groep. Ik merkte ook bij de eerste les dat ik op het einde al meer durfde en kon!

Tine, deelnemer Drama-ontdekkingstocht

 

 

Ik vond het heel leuk om het toneeltje te zien opgebouwd worden door de leerlingen. De energie die zij ervan kregen was geweldig en ze keken hier elke week opnieuw naar uit. Bieke voelt op het juiste moment aan wanneer ze tussen Frans en Nederlands moet switchen. Ik ben echt trots op de leerlingen dat ze zo goed met elkaar hebben samengewerkt om alles tot een goed einde te brengen. Als leerkracht vond ik het ook een heel fijne en leerrijke ervaring om eens mee te maken.

Waar je als leerkracht wel zeker rekening mee moet houden: tegen het einde neemt het wel best veel tijd in beslag (decor knutselen, tekst inoefenen, repeteren). Na de voorstelling hoor ik wel nog heel vaak de Franse zinnetjes van het stuk. Die zijn precies in het hoofd van de leerlingen verankerd, zelfs de zinnen die ze zelf niet vanbuiten moesten kennen :)

 Esther, juf 5de leerjaar

 

 

Het was leuk om een toneel is in een andere taal te doen en het was grappig en je leert nieuwe woordjes op een mega leuke manier. Ik vind dat iedereen het kei goed heeft gespeeld en de tekst uit het hoofd heeft geleerd. Ik ben heel trots dat ik het heb gedurfd om het voor de juffen en het vijfde te doen wand ik ben verlegen en zeker als iedereen naar mij kijkt en ook als het gefilmd wordt. Ik vond het kei goed het is mega goed zo als je het nu doet doe zo voort en kom A.U.B nog eens terug.

Leerling, 6de leerjaar

 

 

Ik vond het leuk om grappige dingen te doen en het samen met de klas te delen. Ik kan me nu beter uitdrukken in de franse lessen. Je moet blijven hoe je bent, je bent een geweldige leerkracht! Ik vond het heel tof , ik zou echt blij zijn als jij ooit nog eens een lesje zou geven.

Leerling, 6de leerjaar

 

 

Het heeft wel wat veranderd bij mijn luid spreken want nu spreek ik luider. Dankje voor het toneel, het heeft mijn stem wel een beetje veranderd ( ik bedoel ik spreek nu luider dan dat het vroeger was) en ik vond het toneel wel heel leuk.

Leerling, 6de leerjaar

 

 

De drama-ontdekkingstocht van THEATrAAL is erg aangenaam en leerrijk! De oefeningen bouwen goed op elkaar, waardoor je niet meteen in het diepe wordt gegooid maar wel gestage vooruitgang maakt. Daarbovenop is Bieke een topcoach, ik voelde me meteen op mijn gemak gesteld en krijg nuttige feedback van haar.

Herbert, deelnemer Drama-ontdekkingstocht