Workshop Frans drama

 

Tijdens een workshop Frans drama ga ik gedurende één of meerdere lesuren in het Frans met de leerlingen aan de slag. De klas- of vakleerkracht doet actief mee en vertaalt indien nodig af en toe iets voor de leerlingen.

De bedoeling is dat de leerlingen via een aantal drama-oefeningen zich beter op hun gemak gaan voelen in het Frans, door de taal te horen en te beleven. Er wordt gewerkt rond onder andere tekst, emoties, status, stemgebruik en lichaamsexpressie.

Er kan ook gekozen worden om deze workshops Frans drama in een traject van een vijftal lessen te gieten. Elke les wordt er dan gewerkt rond een bepaald thema en worden de leerlingen uitgedaagd om Frans te begrijpen, te spreken en te beleven. Plezier en beleving staan centraal.

Deze workshops worden gegeven op uw school, in een voldoende groot lokaal. Verder zijn er geen specifieke benodigdheden.

Een klasgroep is zeker niet groter dan 20 leerlingen, zodat alle leerlingen de nodige aandacht krijgen en iedereen voldoende bij de les betrokkken kan worden. 

Er kan ook een workshop op maat van uw leerlingen of in functie van een bepaald schoolproject gemaakt worden. Zo heb ik een aantal projecten uitgewerkt waarin ik een halve of een hele dag met de leerlingen aan de slag ga. Voor een concreet voorstel, kan u mij best mailen.